fbpx

Floorfixx ondervloer biedt redding bij KVC Westerlo

Floorfixx ondervloer biedt redding bij KVC Westerlo

KVC Westerlo, de familieclub bij uitstek met een stevig Kempische verankering en daarbij horende Kempische gemoedelijkheid vond het tijd om hun kleedkamers te renoveren. Daarvoor konden ze terecht bij totaalafwerkingsbedrijf Poels die vooral actief is in de ziekenhuis- en zorgsector. Een uitdagend maar leuk renovatieproject voor Poels want de kleedkamers bestaan uit twee lagen aaneengeschakelde containers. Bovendien wou KVC Westerlo ook dat de aanzetten zoveel mogelijk overbrugd werden zodat ze minder tot zelfs niet zichtbaar werden.

KVC-Westerlo-floorfixx ondervloer
KVC-Westerlo-floorfixx ondervloer

Probleemoplosser

Yetis Aslan, aankoopmanager bij Poels, nam contact op met Tom Bogaerts (Technisch-Commercieel Adviseur Antwerpen – Limburg bij Uzin Utz België, n.v.d.r.) voor een gepast advies. Tom: “Omdat een container individueel altijd wel wat blijft bewegen, heb ik een vaste overbrugging meteen uitgesloten. Ik heb onze zwevende systeemvloer, Floorfixx als oplossing voorgesteld. Dit ondervloersysteem bestaat uit 2 MDF-platen waarvan de onderste voorzien is van een dempende en egaliserende foam laag. Naargelang de te plaatsen vloerbekleding zijn er verschillende types Floorfixx. Op de bovenverdieping moest LVT worden geïnstalleerd, dus adviseerde ik Floorfixx Smart. Bij Floorfixx Smart zijn de boven- en onderlaag al op elkaar gekleefd en worden de platen zwevend geïnstalleerd door middel van een 75 mm zelfklevende liplas verbinding. Op de benedenverdieping werd er geopteerd voor Floorfixx Regular omdat hierbij eerst de onderlaag op een PVC-vochtscherm geplaatst wordt waarna de bovenlaag, die zelfklevend is, met een overlapping van 30 cm op de eerste laag vastgezet wordt. Dit systeem is beter aangewezen voor de plaatsing van PVC-banen en kan zelfs gebruikt worden voor de plaatsing van linoleum.”

Direct belastbare ondervloer

Zowel de Floorfixx Smart als de Floorfixx Regular werden aangedrukt met de handige WOLFF Aandrukroller Duo. De naden werden nog even kort opgeschuurd en daarna kon de vloerbedekking onmiddellijk verlijmd worden met UZIN KE 2000 S. De onmiddellijke verlijming is één van de vele voordelen van een ‘droog’ systeem. Het resultaat zag er prima uit en zal ongetwijfeld bijdragen aan het succes van KVC Westerlo.

KVC-Westerlo-floorfixx ondervloer

Floorfixx ondervloeren

20150311-Floorfixx-regular

Floorfixx Regular

Systeemvloer welke met behulp van het sandwichsysteem en de interactieve lijm snel en eenvoudig een nieuwe, isolerende, egale en direct belastbare ondervloer creëert.

62104-Floorfixx-smart

Floorfixx Smart

Zwevende systeemvloer met handige, zelfklevende 50 mm lip-las verbinding die een isolerende, egale en direct belastbare ondervloer creëert voor PVC-stroken en lamellen.

Bron: Floor ever magazine Uzin Utz België – nr 14 – Q3 2019