fbpx

Hoe belangrijk een juiste ondervloer is

Terug naar Nieuws
10 dB norm ondervloeren | Estillon

Hoe belangrijk een juiste ondervloer is

Hoe belangrijk  de keuze van de juiste ondervloer is, kwam afgelopen weken goed naar voren. Zowel bij het programmaDe rijdende rechterals bijMr. Frank Visser doet uitspraak’  speelde de keuze van de juiste ondervloer een belangrijke rol.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een belangrijk punt als het gaat om een ondervloer. Een herkenbaar geluidsprobleem is bijvoorbeeld het loopgeluid* op een vloer. Dit kunnen bijvoorbeeld tikkende hakken zijn of dreunende voetstappen. Maar ook dichtslaande deuren en muziek kan tot ergernis en geluidsoverlast behoren. Een geluidsisolerende ondervloer kan in deze gevallen wonderen verrichten. Een geluiddempende ondervloer zorgt ervoor dat het contactgeluid* gedempt wordt, je pakt het probleem daarbij bij de bron aan. En daar komt bij dat een goede ondervloer bij kan dragen aan de levensduur van je tapijt, laminaat, parket of tegelvloer.

In een appartement of bovenwoning wordt men geacht om een ondervloer te kopen met een goed geluiddempend vermogen. Dit betreft de contactgeluidreductie ten opzichte van de loopgeluiddemping. Het verschil? 

Geluidreductie vs geluiddemping


Loopgeluid

is het getik dat men hoort als er over een harde vloer gelopen wordt bijvoorbeeld met hoge hakken. Dit kan storend zijn voor de mensen in de kamer. 


Contactgeluid

is waar uw (onder)buren meer last van hebben. Elke voetstap stuurt trillingen naar beneden en een goede ondervloer dient dit te absorberen.

10dB geluidreductie

10dB geluidsreductie heeft betrekking op het contactgeluid; het geluid dat naar beneden gaat. Meestal wordt er verlangd (door de VvE) om een geluid reducerende ondervloer te plaatsen om grote ergernissen te voorkomen. Er wordt gesproken over 10dB, dit betekent dat uw ondervloer een vermindering van geluid moet realiseren, uitgedrukt in decibellen (dB).

TÜV gecertificeerde ondervloeren  

Als niet de juiste ondervloer is geïnstalleerd kan dit het woonplezier verstoren. Omdat iedere vloerbedekking een eigen akoestiek heeft, heeft Estillon hiervoor verschillende gecertificeerde ondervloeren ontwikkeld om de 10dB geluidsreductie te behalen.

TUV 10dB certifcaat TUV Floorfixx regular

De rijdende rechter

De Rijdende rechter

Mr Frank Visser

Mr Frank Visser doet uitspraak

Hoe testen wij op 10dB?

Folder-testing-underlays-small

Ik wil graag meer weten over 10dB ondervloeren

BEL ONS

E-MAIL ONS

Terug naar Nieuws