fbpx

Hoe word je een goede maatschappelijk verantwoorde onderneming

Terug naar Nieuws
People-Planet-Profit

Het klimaatbeleid is een hot topic deze dagen en dat is niet voor niets. We willen onze kinderen een gezonde toekomst bieden in een schone wereld. Als bedrijf zijnde vind ik dat je daar een grote rol in kan en moet spelen. Dit is dan ook een van de redenen waarom Estillon al in 2015 heeft besloten om een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming te zijn. Om meer te weten te komen hoe je als bedrijf een goede MVO kunt zijn heb ik via MVO Nederland de cursus MVO Jaarverslag gevolgd.

Cursus

In deze cursus word je je bewust van de vele aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen de pijlers People, Planet en Profit. Aanvankelijk denk je toch niet na over slavernij en kinderarbeid want dat gebeurt in Nederland toch niet? Maar hoe zit het met je toeleveranciers uit China, Taiwan, Turkije of Roemenië? Is het daar wel allemaal goed geregeld?

Werknemers Estillon denken mee

Ondertussen is het personeel van Estillon steeds meer bezig met MVO. Ze denken na over hoe het gezonder en hoe het efficiënter kan. De snoepbox is vervangen door (gratis) fruit, denken we na over de brandstof van onze nieuwe auto’s, beperken we het energiegebruik en compenseren we het Co2 van onze vliegreizen. Door vermindering van pickfouten zijn er minder naleveringen nodig wat ook zijn positieve invloed heeft.

Zonnepanelen

Afgelopen maart 2019 zijn er zonnepanelen geplaatst en in mei waren we al bijna onafhankelijk van de stroom van het netwerk. We leveren zelfs soms stroom in plaats van te verbruiken en we merken dat klanten ons MVO-beleid steeds meer op prijs stellen in alle delen van Europa. People, Planet, Profit!

Zonnenpanelen op het dak biJ Estillon

Co2-prestatieladder

Om de Co2 uitstoot te reduceren nemen we deel aan de Co2-prestatieladder. Onlangs hebben we hiervoor het Certificaat MVO prestatieladder niveau 3 behaald en zijn we ISO 9001-2015 gecertificeerd. Maar we gaan verder met verduurzamen. Want hoe je het ook wendt of keert, we moeten met zijn allen beter omgaan met de planeet aarde (er schijnt er maar één van te zijn).


Richard Bosveld


Wie eens een kop koffie wil drinken om te sparren over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is van harte uitgenodigd in Uden. Stuur gerust een mail naar r.bosveld@estillon.nl

Hartelijke groet,
Richard Bosveld

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws