fbpx

Onze missie: duurzame ondervloeren

Terug naar Nieuws

Productinnovaties die bijdragen aan een circulaire economie
Onze missie: duurzame ondervloeren

In een wereld waarin grondstoffen niet onbeperkt zijn, is recycling onmisbaar. Hoe meer we maken van oude grondstoffen, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. En dat komt de aarde alleen maar ten goede.

Door gebruik te maken van materialen zoals PET-flessen, gerecycled polyurethaan en oude autobanden, bieden onze ondervloeren niet alleen een hoogwaardige basis voor vloeren, maar dragen ze ook bij aan het verminderen van afval.

Finity underlay | Green choice by Estillon
68216-Finity-5mm
Best Base underlays by Estillon
71676-Elegance Black

Finity

Finity ondertapijt geeft plastic afval een tweede leven door PET-flessen te recyclen tot PET-naaldvilt garen. In plaats van op stortplaatsen of in de oceaan te belanden, worden deze flessen omgezet in duurzame ondervloeren.

Best Base

De Best Base collectie van Estillon omvat milieuvriendelijke ondertapijten, gemaakt van 100% gerecycled polyurethaanschuim. De collectie bevat verschillende merken met eigen specificaties en variaties.

Egalsoft anti-slip ondertapijt
68240-Egalsoft
Duralay underlays | by Interfloor ltd

Egalsoft

Egalsoft® is gemaakt van geïmpregneerd nonwoven materiaal, vervaardigd uit gerecyclede textielvezels. Het is robuust en slijtvast, waardoor het lang meegaat en minder vaak vervangen hoeft te worden. Deze ondervloer is goed recyclebaar aan het einde van de levensduur.

Duralay Durafit

Oude autobanden worden gerecycled tot ondervloeren door ze te vermalen en te combineren met andere materialen, wat een veerkrachtige en duurzame vloerbasis oplevert. De Duralay Durafit is een voorbeeld hiervan en wordt wereldwijd succesvol gebruikt in duizenden installaties.

Estillon Green Choice

Gerecyclede ondervloeren bieden een win-winsituatie voor zowel het milieu als consumenten. Ze verminderen afval, verlagen de ecologische voetafdruk en bieden tegelijkertijd een hoogwaardige basis voor verschillende soorten ondervloeren.

Onze duurzame producten zijn gemakkelijk te herkennen aan het Green Choice logo. Hierdoor maak je altijd de juiste keuze en maken we samen met jou de wereld een stukje beter.


Green Choice assortiment

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws