fbpx

Quietroom label voor hotels

Terug naar Nieuws

Quietroom label voor hotels

Estillon officieel partner van Quietroom® label voor hotels
Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) introduceerde het Quietroom® label Concept. Dit is het eerste en enige objectieve keurmerk voor hotels op gebied van geluidsisolatie.

Met het Quietroom® label creëren hotels meerwaarde richting hun gasten. Zij krijgen namelijk de garantie op een “stille” kamer. Maar ook vastgoedeigenaren hebben met dit certificaat een streepje voor in de verkoop van hun panden aan hotelketens. Voordat een hotel een aantal sterren toegekend krijgt, moet het voldoen aan de voorwaarden die daarvoor per land gesteld zijn. Echter, voor het geluidscomfort gelden geen richtlijnen. Door het Quietroom® label, wil het KGI dit veranderen. Om te bepalen binnen welke klasse een hotelkamer valt, verricht het KGI geluidsmetingen wat betreft lucht-, contact- en installatiegeluid. Als de kamer nog niet aan de eisen van het Quietroom® label voldoet, geeft het KGI advies wat er moet gebeuren om wel aan dit label te voldoen.

Om dit hoge niveau van geluidscomfort te realiseren, kan het KGI, bij renovatie of nieuwbouw, producten van verschillende leveranciers adviseren. Eén van deze leveranciers is Estillon, die zich inmiddels bewezen heeft op het gebied van akoestiek- en contactgeluidverbetering. Estillon is specialist in ondervloeren en een toonaangevende speler in de hospitality branche. Naast Estillon worden onder andere Forbo Flooring Systems en Fermacell ook geadviseerd door KGI.

Meer informatie over het Quietroom® label en de producten van Estillon die getoetst zijn volgens de Quietroom® normering: klik hier!

Downloads:
Aanvraag folder Quietroom®
Link naar website www.quiethotelroom.org

Aanvraag Quietroom® gids voor architecten en ontwikkelaars
Producten Quietroom®
Certificaten

Terug naar Nieuws