fbpx

Wat we kunnen leren van deze crisis

Terug naar Nieuws

Wat we kunnen leren van deze crisis

Foto: Ziekenhuis Bernhoven-Uden
Auteur: Richard Bosveld | Copyright foto:
Joris-van-Duin

Heel voorzichtig hoor ik wat goed nieuws over Corona; het aantal besmettingen neemt af. Ondertussen worden we nog steeds geconfronteerd met mensen die moeten worden opgenomen op de IC. Aan de beademing en nog happend naar adem, helemaal alleen, vechtend om te overleven. Niet in het plaatselijke ziekenhuis maar ver weg van familie en vrienden. Die mochten weliswaar niet op bezoek komen maar het gevoel afgezonderd te zijn wordt hierdoor toch versterkt.

Ik voel intens mee met de slachtoffers en hun familie.

Hoe nu verder?

Langzaam hoor je ook mensen die al nadenken over hoe verder na deze crisis? Moeten we nog wel als gekken heel de wereld rond? Even met het vliegtuig naar Italië voor de wintersport want daar ligt genoeg sneeuw. Als het even kan gaan we in maart weer zeiden ze nog, maar dan in Ischl. Een lang weekend met de dochter naar New York omdat mijn kind dit jaar eindexamen doet, met een stel vriendinnen naar Alicante, even stappen in Londen of een voetbalwedstrijd in Spanje of Engeland gaan kijken. En dan heb ik het nog niet eens over de verre vakanties….

Dan zijn dit nog de privé-vluchten, want wie kent er niet iemand die in China is geweest, naar Amerika is gevlogen voor een beurs of naar Engeland voor zaken.

Wat kunnen we doen?

Wellicht is dit een goed moment om video conferences, beeld telefoon, skype, Houseparty,  Microsoft Teams en andere toepassingen vaker te gebruiken om de vele vlieguren te verminderen! Minder kans op ziektes, efficiënter, veel minder uitstoot van CO2, minder jetlag, minder kerosine-dampen én vaker thuis.

Laten we het nu eens echt overwegen, zeker nu!


Richard Bosveld


Wil je op afstand via bijvoorbeeld Skype, Houseparty of Microsoft teams een kop koffie met mij drinken om te sparren over (Maatschappelijk Verantwoord) Ondernemen ben je van harte uitgenodigd! Stuur gerust een mail naar r.bosveld@estillon.nl. 

Hartelijke groet,
Richard Bosveld

Terug naar Nieuws