fbpx

Welke tape kun je het beste gebruiken?

Terug naar Nieuws
Roberts tapes

Welke tape kun je het beste gebruiken?

Je bent op zoek naar een geschikte tape voor de juiste toepassing? In ons uitgebreide assortiment vind je voor de meest voorkomende toepassingen een geschikte tape.

Ga je bijvoorbeeld tapijt, PVC of vinyl installeren heb je een tape nodig die een goede kleefkracht heeft en stabiliteit garandeert. Moet er een trap bekleed worden is Tapiton Stair tape uitermate geschikt om de PVC of vinyl vloer vast te zetten. Deze tape droogt namelijk niet uit en wordt niet broos.  Voor het aan elkaar vastmaken van vochtschermen heb je weer de Tapiton Alu tape nodig. Zo heb je voor iedere klus de juiste tape.

Wij hebben de verschillende tapes op een rij gezet zodat de keuze een stuk makkelijker en overzichtelijker wordt.

Tapes voor vastzetten van ondervloeren en ondertapijten

Ga je een vloer installeren kan je ervoor kiezen om deze met tape vast te zetten. Voor een permanente bevestiging van PVC, Vinyl en tapijt vloeren hebben wij de Taption Flex. Een 50 mm brede, professionele tape gemaakt van polyester. Weekmakerbestendig en met de hand te verwerken. Toepasbaar op elke ondervloer.

Voor tijdelijke bevestiging van tapijt (voor bijvoorbeeld beurzen en evenementen) kun je het beste Tapiton TSA gebruiken. Een verwijderbare, dubbelzijdige tapijt tape van 50 mm breed.

Voor het gebruik op trappen heb je een speciale tape nodig, de Tapiton Stair. In hoge mate weekmakerbestendig, geschikt voor PVC (ook voor trapkanten en plinten) en vinyl vloeren. De Tapiton Stair tape droogt niet uit en wordt niet broos. Leverbaar in 3 verschillende breedtes; 30, 60 en 100 mm breed.

Heb je een tapijt waar je (tijdelijk) een ander tapijt op moet leggen kun je dat het beste doen met de dubbelzijdige Tapiton Excel tapijt tape. Deze 50 mm brede tape is voorzien van een polyesterdrager om de stabiliteit te garanderen. Bij het loshalen blijven de vezels van de tapijten intact. Wel zo fijn.

Dampdichte-tapes

Dampdichte tapes

Wil je naden 100% dampdicht sealen dan hebben wij daar 2 tape varianten voor. De 50 mm brede Tapiton Alu gebruik je voor het dampdicht sealen van PE-vochtschermen en ondervloeren die voorzien zijn van een vochtscherm.

Ga je underlayment platen dampdicht dichtzetten is de multi toepasbare Naden Tape van 48 mm breed de perfecte keuze. Door zijn extra versterkte drager is de tape naast het dichtzetten van underlayment platen ook uitermate geschikt voor overige verpakkings-toepassingen.

Tapiton tapes

Overige tapes

Heb je tape nodig voor het dichtplakken van dozen, wil je producten vastzetten of ga je schilderen kijk dan eens naar onze Tapiton Box, Tapiton Duct en Tapiton Paint tapes.

De Box tape is een universele transparante verpakkingstape van 48 mm breed. Tapiton Duct is een hoogwaardige, waterafstotende Duct tape. Als het echt stevig moet vastzitten! Ga je schilderen is schildertape onmisbaar. De Tapiton Paint van 25 mm heeft een relatief hoge kleefkracht voor een verwijderbare tape. Vergeet na het schilderen deze tape niet (binnen 24 uur) te verwijderen. Dit voorkomt namelijk eventuele lijmresten en beschadigingen.

De meeste tapes zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Tapiton Stair en Tapiton Excel zijn daarbij ook eens leverbaar met verschillende breedtes.

Tapiton tapes
Terug naar Nieuws