fbpx

Meer informatie over onze
geluidreducerende ondervloeren?

JA, NEEM CONTACT MET ME OP  Geluidreducerende ondervloeren

  Om geluidsoverlast tegen te gaan, is het plaatsen van geluidreducerende ondervloeren erg belangrijk. Er zijn verschillende factoren belangrijk bij het maken van de juiste keuze ondervloer. Maak daarom geen overhaaste beslissingen, want het zou vervelend zijn als de gekozen ondervloer uiteindelijk niet aan de geluidreducerende eisen voldoet. Je loopt dan het risico om de vloer eruit te moeten halen en alsnog een andere ondervloer aan te moeten schaffen.

  Waarom geluidsisolatie vloer?

  In appartementen of gebouwen met verdiepingen zijn vaak afspraken gemaakt betreft acceptabele geluidsniveaus om zo geluidshinder tegen te gaan. Sterker nog, er zijn in Nederland zelfs een aantal normen vastgelegd in de wet betreft geluidsreductie van vloeren en ondervloeren. Dit om geluidsoverlast te voorkomen. Een herkenbaar geluidsprobleem is bijvoorbeeld het loopgeluid op een vloer. Dit kunnen bijvoorbeeld tikkende hakken zijn of dreunende voetstappen. Maar ook dichtslaande deuren en muziek kan tot ergernis en geluidsoverlast behoren.

  Een geluidsisolerende ondervloer kan in deze gevallen wonderen verrichten. Een geluidreducerende ondervloer zorgt ervoor dat het contactgeluid gedempt wordt, je pakt het probleem daarbij bij de bron aan. En daar komt bij dat een goede ondervloer bij kan dragen aan de levensduur van je tapijt, laminaat, parket of tegelvloer.

  Advies

  Laat je goed adviseren zodat je een geluidreducerende ondervloer kiest die in combinatie met het type vloer dat je neemt de gestelde geluidsreductie norm niet overschrijdt. Naast het uitkiezen van een geschikte ondervloer, is het ook belangrijk dat de installatie van de ondervloer en vloer vakkundig gebeurd. Wij leveren professioneel gereedschap om vloerbekleding goed en vakkundig te plaatsen.

  Welke geluidreducerende ondervloer?

  Er zijn verschillende soorten vloeren verkrijgbaar, maar ook verschillende soorten ondervloeren. Hoe weet je nou welke geluidreducerende ondervloer geschikt is voor de ruimte en vloer? Wanneer je in een akoestische ruimte een vloer wil gaan installeren, moet je de juiste keuze maken. Zo kun je kiezen voor een ondervloer om geluidsreductie tegen te gaan.

  Floorfixx systeemvloeren

  Maar er zijn ook technische oplossingen die je kunt toepassen, namelijk Floorfixx ondervloeren. Floorfixx ondervloeren zijn voorzien van het TÜV Rheinland-keurmerk. Dat wil zeggen dat deze ondervloeren voldoen aan de gestelde eisen. Ze realiseren een 10dB ΔLlin geluidsreductie en zijn daarbij ook gecertificeerd.

  Waarom vloeregalisatie Estillon?

  • Je kunt met ondervloeren een hoge kwaliteit, vlakke, stabiele en blijvend droge basisvloer creëren
  • De ondervloeren voldoen aan de geluidseisen
  • Met ondervloeren verleng je de levensduur van de vloerbekleding
  • Ondervloeren bieden extra luxe en comfort

  Voordelen geluidreducerende ondervloeren

  • Renovatie van slechte basisvloeren ten behoeve van linoleum, verend vinyl, PVC stroken/lamellen, tapijt en tapijt/vinyltegels
  • Egaliseert oneffenheden en zorgt voor maximale stabiliteit
  • Isoleert contactgeluid en voldoet aan de 10dB norm gesteld door de VVE

  Laat je altijd informeren door een specialist of onze customer service over de ondervloer die het beste bij jouw project past. We will improve your floor!