fbpx
Estillon Product Recycling

Productinnovaties die bijdragen aan een circulaire economie

Onze missie: duurzame vloeren

In een wereld waarin grondstoffen niet onbeperkt zijn, is recycling onmisbaar. Estillon is altijd al bezig geweest met het scheiden van ons plastic, rest-hout en papier. Daarnaast promoten we isolerende ondervloeren om opgewekte warmte binnen te houden.
Duurzame vloeren produceren: dat is altijd ons streven geweest.

Actief in de circulaire economie

Maar we vroegen ons af: is dat werkelijk alles wat we als bedrijf kunnen doen? We zijn op onderzoek uit gegaan om zelf ook deel te nemen aan de circulaire economie. Want waarom proberen we niet gewoon zelf te recyclen en hergebruiken? Hoe meer we maken van oude grondstoffen, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. En dat komt de aarde alleen maar ten goede. Dus: hoe zetten we restmaterialen creatief in om zo toch duurzame vloeren te ontwikkelen die bijdragen aan de circulaire economie?

Productinnovaties met oog op het klimaat

Van Best Base tot Finity en van Egalsoft tot Standaard Vilt: we zijn actief gaan innoveren in duurzame producten die bijdragen aan een circulaire economie. Al deze productlijnen bestaan uit duurzame ondervloeren en isolerende ondertapijten, gemaakt van gerecycled materiaal zoals:

  • Hergebruikt polyurethaan schuim
  • Textielvezels
  • Gerecyclede rubberkorrels
  • Oude PET flessen
Finity-proces

Duurzame Estillon ondervloeren

Daarnaast willen we ook dat onze eigen ondervloeren weer terug de circulaire economie in komen. Dankzij gespannen tapijt in combinatie met zelfklevende ondertapijten is er geen lijm meer nodig bij het leggen van de ondervloeren. Het resultaat? Ondervloeren die weer opnieuw recyclebaar zijn.

Een ronde cirkel voor een beter klimaat

Daarmee komen we direct bij onze toekomstplannen: deze ondervloeren binnen Estillon weer een nieuwe leven geven. Niets is mooier dan Cradle to Cradle ondervloeren leveren. Zo zijn we zuinig op wat we hebben, is de cirkel rond en putten we de aarde niet verder uit.

Estillon Green Choice