fbpx

Historie

Estillon door de jaren heen

In 1965 heeft de heer Lokin Estillon opgericht. Het bedrijf is in Tilburg van start gegaan, hier komt ook de “til” uit Estillon vandaan. Eind jaren 80 heeft de heer Bosveld sr. Estillon gekocht en gevoegd bij zijn groothandelsbedrijf Bohama. Daar behoorden ook Saffier en Floor-US toe.

In 2006 zijn Bohama en groothandel Wijnands gefuseerd. Estillon en Floor-US zijn in 2011 één bedrijf geworden. Ruim daarvoor had Richard Bosveld het stokje van zijn vader overgenomen.

In 2006 heeft Estillon de distributie en verkoop van Roberts producten in Europa en het Midden Oosten ter hand genomen. Roberts is een Amerikaans merk van kwaliteitsgereedschappen voor de vloerenlegger. Het is Roy Roberts die in 1938 de tapijtlat en de kniespanner uitvindt. Daarna breidt het assortiment zich uit met meer gereedschappen voor de installatie van tapijt. Sinds 80 jaar is Roberts een eersteklas merk voor tapijtinstallatiegereedschappen, lijmen en fournituren. Door met innovatieve oplossingen te komen blijft Roberts voldoen aan de uitdagingen, waar de hedendaagse stoffeerder mee te maken heeft.