fbpx

People, Planet, Profit

Wij kiezen voor groen, wat is uw keuze?

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

Waarom we duurzaam ondernemen

We zijn gewend te leven in een wereld waarin alles mogelijk en oneindig lijkt. Maar is alles wel onbeperkt? Gastspreker André Kuipers heeft ons tijdens de opening van ons nieuwe pand in ieder geval geïnspireerd: “De aarde is als een ruimteschip met beperkte voorraden” En met beperkte voorraden moet men zuinig omgaan.

Dus ook met onze planeet. Als die op is, is het gedaan. Gelukkig hebben we als mens nog veel invloed op de toekomst van de aarde. Er zijn een tal van duurzame oplossingen die ons langer laten genieten van deze blauwe bol. Laten we daar dankbaar gebruik van maken en in actie komen!

Duurzame producten, duurzame relaties, duurzaam ondernemen

In 2015 is Estillon de weg van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ingeslagen: volgens ons dé manier om als organisatie zorgvuldig om te gaan met het klimaat. Met de drie P’s – Planet, People, Profit – zorgen we voor een evenwicht dat gezond is voor het milieu, de mens en organisatie.

De drie P’s zijn dan ook de basis van MVO. Met als doel ernaar te streven dat deze in balans zijn. Een te grote focus op Profit gaat vaak ten kosten van de andere P’s. Daarom verspreiden we deze focus en zetten we in op duurzaam ondernemen: duurzame producten, duurzame relaties en een duurzame toekomst.

People Planet Profit

Niveau 3 op de MVO prestatieladder

Dat gaat stap voor stap. We waren al goed bezig, waardoor we met een paar extra veranderingen MVO niveau 3 hebben behaald. Dagelijks blijven we alsnog aanpassingen doorvoeren om de drie P’s nóg meer in balans te krijgen binnen onze organisatie.

Duurzaam ondernemen doen we samen

Hoe we dat doen, delen we graag. Het geheim achter duurzaam ondernemen is een geheim om te delen. Want des te meer organisaties zich bezig gaan houden met de MVO prestatieladder, des te beter. Daarom denken we in een werkgroep mee hoe we het Udense industrieterrein volledig CO2 neutraal krijgen. Samen zoeken we actief naar samenwerkingen om energiestromen nog meer te verduurzamen!