fbpx

Energieneutrale bedrijfsvoering

Duurzame energie & energieneutrale productie

Een energieneutrale wereld

Hoe creëer je weer een gezond leefklimaat? Het is niet onze ambitie om klimaatverandering te beperken, maar juist om het op te lossen. Om het overschot aan CO2 te neutraliseren. We zijn dan ook het meest trots op de daling in onze CO2 footprint. Sterker nog: onze productie is nu zelfs energieneutraal dankzij onze investering in duurzame energie.

Zonnepanelen

Sinds 2019 is ons bedrijfspand voorzien van 496 zonnepanelen. Deze panelen leverden in 2020 164.000 kWh op: voldoende om onze volledige productieketen te voorzien. Dankzij deze vorm van duurzame energie zijn we als productieorganisatie energieneutraal en verbruiken we net zoveel energie als dat we opwekken. Volledig energieneutraal én CO2-neutraal dus.

Opbrengst Estillon zonnepanelen
Van den Heuvel-transport

Duurzame relaties met milieubewuste ondernemers

Samen met andere duurzame bedrijven werken we aan een zo groen mogelijke transportketen. We bestellen alleen nog maar volledig volle containers en laten onze producten bezorgen door Van den Heuvel Logistiek. Dit is een lokaal vervoersbedrijf dat zo bewust en efficiënt mogelijk omgaat met de transport kilometers. Het is fijn te zien hoe we samen de verantwoordelijkheid voor het klimaat dragen. Hoe we samen streven naar een energieneutraal bedrijf. Maar we blijven bezig: we hebben nog veel meer plannen om Estillon als productieorganisatie nog energieneutraler te maken.

Team Estillon 2024

Energieneutraal zijn gaat verder dan duurzame energie

We hebben veel te danken aan de investering in zonnepanelen, maar nog meer aan ons personeel. Die P van People is bij MVO niet voor niets net zo belangrijk als de rest: want zonder je mensen kan je ook niet werken aan de andere P’s. Energieneutraal zijn gaat tenslotte verder dan het opwekken van duurzame energie. We delen onze plannen met alle teams en zien de duurzame denkwijze steeds meer vorm krijgen op de werkvloer. Want waar het koffieautomaat soms ‘s nachts nog wel eens aan stond, zorgt een tijdschakelaar er nu voor dat deze uit is na een werkdag. Dit dankzij een scherpe suggestie van een collega.