fbpx

Pand Estillon

This is custom heading element

Estillon is sinds eind 2012 gevestigd in haar nieuwbouwpand in Uden. In december 2011 is begonnen met de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden en een jaar later kon het nieuwe pand in gebruik genomen worden. Op 14 juni 2012 legde de heer Bosveld sr. de symbolische eerste steen, in het bijzijn van familie, bouwpartners en medewerkers van Estillon. Door alles onder één dak te brengen (kantoor, productie, expeditie en magazijn) is Estillon klaar voor de toekomst.

In het nieuwe pand heeft Estillon een grote showroom, waar alle producten getoond worden. Deze is verbonden met een technische ruimte waar training en demonstaties gegeven kunnen worden over het leggen van ondervloeren en vloeren. Met deze “Estillon academy” wil Estillon bijdragen aan het verbreden van kennis en vakmanschap in de branche.

Het pand is duurzaam: zowel duurzaam gebouwd als duurzaam in gebruik. De bouwmaterialen hebben een lange levensduur en zijn afkomstig uit de directe omgeving. Zowel voor de verlichting, verwarming en koeling van het pand worden moderne en energiezuinige oplossingen toegepast. Bijvoorbeeld: in het magazijn is verlichting gekoppeld aan daglichtregeling en aanwezigheid van medewerkers. Lampen zullen dus gedimd worden afhankelijk van de hoeveelheid daglicht. Tijdens deze logistieke operatie wilde Estillon de uitstoot en milieubelasting maximaal beperken. De verhuizing van de voorraden werd dan ook uitgevoerd door Van den Heuvel Logistiek met haar “groene” vrachtwagens, die op aardgas rijden. Van den Heuvel is de vaste logistieke partner van Estillon voor de Benelux.

Tevens heeft Estillon een bedrijfsvideo. In deze video laat Estillon men binnenkijken in haar pand. Men ziet het kantoor, showroom, R&D ruimte, magazijn en productie, met een korte uitleg over het bedrijf.