fbpx

De juiste boven en ondervloer bij vloerverwarming

Terug naar Nieuws

De juiste boven en ondervloer bij vloerverwarming


Vloerverwarming is een populaire manier om de woning te verwarmen. Dit komt doordat de warmte die vrijkomt via de vloer zich gelijkmatig over de ruimte verdeelt, waardoor de warmte ontzettend prettig aanvoelt. Maar hoe kies je nu de juiste boven en ondervloeren voor vloerverwarming?

Warmteweerstand bij onder en bovenvloeren

Het draait allemaal om de warmteweerstand. Hoe lager de warmte weerstand, hoe makkelijker de vloer de warmte door laat in de woning. Ons advies, zorg ervoor dat de warmteweerstand van een vloer voor vloerverwarming maximaal 0,15 m² K/W is. In geval dat de vloerverwarming als bijverwarming functioneert bedraagt deze maximale R waarde 0,18 m²K/W. Wanneer de vloer een hogere warmteweerstand heeft zal deze te veel warmte tegenhouden en gaat er onnodig energie verloren.

Of een combinatie geschikt is kun je uitrekenen door de warmteweerstanden (R- waarden) van de eventuele dekvloer, ondervloer en vloerbedekking bij elkaar op te tellen. Indien deze combinaties de toepasbaarheidswaarde overstijgen adviseren wij contact op te nemen met de installateur van de vloerverwarming.

Totale toepasbaarheidswaarde bij hoofdverwarming: (0,13 m2 K/W)
Totale toepasbaarheidswaarde bij bijverwarming: (0,18 m2 K/W)
Totale toepasbaarheidswaarde bij warmtepomp: (0,09 m2 K/W)

Wil je meer weten over de juiste ondervloeren voor vloerverwarming?

Ga dan naar deze pagina en download onze Folder. Of neem contact op met onze customer service.

Bekijk onze aflevering van de Estillon Academy over vloerverwarming

Terug naar Nieuws