fbpx

Haal alles uit je vloerverwarming

Terug naar Nieuws
Floorheating-system_with_floorfixx

Haal alles uit je vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier om de woning te verwarmen. Dit komt doordat de warmte die vrijkomt via de vloer zich gelijkmatig over de ruimte verdeelt, waardoor de warmte ontzettend prettig aanvoelt. Heerlijk warm voor je voeten en je lichaam.

Om dit wooncomfort te realiseren moet je met een aantal zaken rekening houden als je voor vloerverwarming kiest:

  • Vloerisolatie
  • Ondervloer
  • Bovenvloer

Vloerisolatie

Warmte beweegt altijd van een hogere temperatuur naar een lagere temperatuur. Daardoor kan een deel van de warmte van de vloerverwarming naar de bodem afvloeien in plaats van naar het vloeroppervlak.

En dat wil je niet. Het aanbrengen van isolatiemateriaal onder de vloer helpt de warmte die naar beneden lekt deels te blokkeren.

Vloerisolatie brengt de temperatuur van de vloer voelbaar omhoog tot zo’n 4°C.

Duralay Multi-fit ondervloer

Ondervloer

Een goede ondervloer is van essentieel belang in combinatie met vloerverwarming. Zou je direct een bovenvloer op je basisvloer gaan installeren dan heb je de kans dat je bovenvloer krom trekt (in het geval van bijvoorbeeld laminaat) of dat je bovenvloer niet egaal is. Een goede ondervloer is bovendien vochtwerend en dampdicht.

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een ondervloer? Je moet er in ieder geval voor zorgen dat de warmteweerstand (de zgn. R-waarde) zo laag mogelijk is. Is deze, in combinatie met je bovenvloer, lager dan 0,15 m² K/W dan zit je altijd goed. Hoe lager het getal, hoe beter in dit geval.

 

Bovenvloer

Bij het kiezen van een bovenvloer is de dikte van het materiaal belangrijk. Laminaat is een stuk dikker dan PVC. Kijk dus goed naar de R-waarde van zowel de bovenvloer als de ondervloer. Uiteraard geleid PVC beter dan laminaat. Hoe lager de weerstandswaarde is, des te sneller is je vloer opgewarmd.

Ondervloeren icm vloerverwarming

Beste ondervloer

Wat is nu de beste ondervloer dan? Dat ligt eraan of je woont in een huis of een appartement. In de laatste moet je namelijk ook rekening houden met geluidsdemping. Je onder- en bovenvloer dienen dan ook een 10 db geluidsreductie te hebben. Dit heeft ook weer invloed op de R-waarde van beide vloeren.

Advies

Er zijn dus veel dingen waar je rekening mee moet houden. Wij kunnen je uiteraard hierin adviseren.

Meer informatie?

info@estillon.nl
T  +31 (0)413 427 427

Hier vind je de meest geschikte ondertapijten en ondervloeren met een optimale warmteoverdracht.

Terug naar Nieuws