fbpx

DIBT certificaat

Terug naar Nieuws

Diverse ondertapijten en systeemvloeren van Estillon hebben het DIBT certificaat. Dit certificaat is verkregen door het Duits Instituut voor Bouwtechniek welke momenteel de strengste norm in Europa heeft met betrekking tot emissie- en brandeigenschappen.

Naast de ondertapijten Egalsoft, Egalsoft FR, Winner, en systeemvloeren Floorfixx Smart, Floorfixx regular en Floorfixx Comfort zijn de ondertapijten Elegance Black FR en Starbase opnieuw succesvol gekeurd en behouden het DIBT certificaat. Dit betekent dat u met deze ondervloeren verzekerd bent van een lage emissiewaarde en dus bijdragen aan een beter milieu.

De vergunningsplicht voor ondertapijt volgens de normen 14041 en 14342 is per 01.01.2012 van kracht. Dit betreft het gebruik in gemeenschappelijke ruimten, zowel bij projecten als ook bij particuliere toepassing. De ondertapijten en ondervloeren hebben in Duitsland bij toepassing in gemeenschappelijke ruimten een algemene bouwtoezicht vergunning nodig. Daarmee worden de emissie- en brandeigenschappen aangetoond.

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws