fbpx

De juiste ondervloer voor iedere vloer

Terug naar Nieuws

De juiste ondervloer voor iedere vloer

De winter staat voor de deur en we krijgen steeds vaker de vraag;
Met welke ondervloer hou je de warmte in huis? Ook nemen de vragen over vloerverwarming toe, een van de meest gestelde vraag is

Wat is de juiste ondervloer in combinatie met vloerverwarming?
Twee vragen met een totaal verschillend antwoord.

Vloerverwarming?
Lage R-waarde noodzakelijk!

Voor het hoogst haalbare rendement uit vloerverwarming is het belangrijk om de bovenvloer met de juiste ondervloer te combineren. Het draait allemaal om de warmteweerstand. De warmteweerstand van vloeren en ondervloeren wordt uitgedrukt in een zogenaamde R-waarde. Hoe lager de R-waarde, hoe gemakkelijker warmte door het materiaal heen komt. Of een combinatie geschikt is kun je uitrekenen door de warmteweerstanden (R-waarden) van de eventuele dekvloer, ondervloer en bovenvloer bij elkaar op te tellen.

Wordt de R-waarde hoger dan is geadviseerd? Dan wordt er te veel warmte tegengehouden, dit heeft consequenties voor de opwarmtijd en gaat er onnodig veel energie verloren. Het is dan aan te raden een andere combinatie te kiezen.

Houd de warmte in huis.
Warmte isolerende ondervloeren!

Geen vloerverwarming maar wel de warmte in huis houden? Dan adviseren wij een warmte isolerende ondervloer, deze zorgen ervoor dat de warmte langer binnenblijft, ideaal! Isolerende ondervloeren hebben juist een hoge R-waarde en zijn daarom het meest geschikt om optimaal de warmte vast te houden en kou tegen te houden. 
 
Dus: heb je geen vloerverwarming en wil je de warmte langer in de woning vasthouden? Kies dan een warmte isolerende ondervloer met een hoge R-waarde. Dit scheelt niet alleen op de energierekening, maar verhoogt ook het wooncomfort.  

Volg ons op ons YouTubekanaal

en mis niets over isolerende, vloerverwarming geschikte ondervloeren
en alle andere vloerenbranche gerelateerde onderwerpen.

Lid worden doe je hier

Terug naar Nieuws